Українців чекає зростання курсу долара: експерт озвучив прогноз

Українців чекає зростання курсу долара: експерт озвучив прогноз

Українців чекає зростання курсу долара: експерт озвучив прогноз

Гривня почне зміцнюватися, але цього доведеться почекати, вважає аналітик.

За тиждень курс долара до гривні зріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,3-2,3%. Такі дані сайту "Сегодня" надав старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Поточного тижня ми очікуємо помірного зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,1 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28/28,3 грн", – прогнозує аналітик.

>

Іосуб нагадав, що з минулого понеділка офіційний курс долара зріс з 27,51 грн до 28,15 грн (+ 2,3%). Попит/пропозиція долара на міжбанку за цей же час зросли до 28,01 / 28,04 (+ 0,8%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень зросли до 27,88/28,16 (+0,8%/+ 0,3%).

"Минулого тижня з вівторка по четвер долар до гривні зростав, а в п'ятницю і понеділок перейшов до зниження. Однак у валюти є ще невеликий потенціал до зростання до початку податкового періоду, коли гривня традиційно зміцнюється. На довгостроковому горизонті на користь гривні піде повна заборона розрахунків в іноземній валюті на території країни, що може зменшити попит на валюту. Національний банк в рамках планованої масштабної лібералізації валютного ринку України  не планує дозволяти розрахунки в іноземній валюті усередині країни", – пояснився Іосуб.


Нагадаємо, раніше експерти дали "Сегодня" фінансовий прогноз на початок 2019 року і пояснили, яким буде курс і найвигідніші ставки за депозитами. 

 

Останні новини