Інвестгрупа Concord Capital купила кредити українських банків на 6,5 млрд гривень

Інвестгрупа Concord Capital купила кредити українських банків на 6,5 млрд гривень

Інвестгрупа Concord Capital купила кредити українських банків на 6,5 млрд гривень

Інвестгрупа Concord Capital перемогла в другому аукціоні з продажу активів, що перебувають у заставі Національного банку України.

Про це повідомила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає "Укррудпром".

>

"Торги відбулися на DebtХ (Делавер, США) 16 січня 2019 року, це так званий "американський майданчик". Пул ми продали за 48,08 млн грн. Було всього два учасники, переможець - Concord Capital", - розповіла заступник голови Фонду.

Рекрут уточнила, що фінальної угоди про покупку ще не підписано.

За її словами, якірним активом у цьому пулі були активи "Єврогазбанку", це, в тому числі, готель "Женева" в Трускавці, й інша нерухомість. Однак за два тижні до торгів на DebtХ, екс-акціонер "Єврогазбанку" через банкрутство і договір про купівлю-продаж вивів застави.

"Тобто переоформлення відбулося мало не напередодні проведення аукціону", - зазначила Рекрут.

Як повідомляють на сайті Фонду, початкова ціна продажу пулу активів балансовою вартістю 6,5 млрд грн була встановлена на рівні 240,39 млн грн. Таким чином, покупка відбулася за мінімальною ціною лота.

Усі активи пулу, які знаходяться в заставі Нацбанку, вже неодноразово виставлялися на індивідуальні торги в системі "ProZorro.Продажі", і не були куплені навіть після зниження їх вартості до 20% номіналу. Потім ці активи були об'єднані в пули і передані для реалізації за тією ж "голландською моделлю" компаніям DebtX і First Financial Network (FFN, Оклахома-Сіті, США) в рамках спільного пілотного проекту НБУ та Фонду гарантування. При цьому зазначений пул активів уже виставлявся на торги на DebtХ і FFN півтора року тому.


Нагадаємо, очолювана Ігорем Мазепою група "Конкорд Капітал" заснована в 2004 році. Вона надає повний спектр інвестиційно-банківських, брокерських послуг, а також послуги з управління активами. Входить до числа провідних інвесткомпаній на українському ринку.

За 2004-2017 роки Мазепа і Concorde Capital допомогли українським компаніям у сфері металургії, автомобілебудування, нерухомості, а також у хімічному, нафтогазовому, сільськогосподарському та фармацевтичному секторах залучити більш ніж 2,5 млрд доларів інвестицій.

 

Останні новини