Депозити дозволили відкривати онлайн

Депозити дозволили відкривати онлайн

Депозити дозволили відкривати онлайн

 Українцям спростили доступ до відкриття банківських рахунків. Зокрема Нацбанк дозволив оформляти депозити онлайн.

Регулятор скасував вимогу ставити мокрі печатки на депозитних договорах. Тепер банкіри зможуть відкривати депозитні та інші рахунки в електронній формі. Від клієнта потрібен буде тільки електронний цифровий підпис, йдеться у постанові НБУ №28 від 28 січня 2019 року. Сьогодні документ набрав чинності.

>

Щоправда депозити онлайн зможуть відкривати тільки діючі клієнти банків. Адже регулятор не відмінив верифікацію та ідентифікацію нових клієнтів. Виняток становлять ті громадяни, які ідентифікувалися у банку підключеному до BankID НБУ.

Щоправда тепер, щоб відкрити рахунок, фінансистам доведеться провести ряд перевірок клієнтів. Йдеться не тільки про перевірки на предмет введення підприємницької діяльності, а й перевірки у базі боржників. До неї можуть потрапити дані українців. які заборгували за комунальні послуги, не виплатили аліменти, не сплатили кредит чи штраф за порушення правил дорожнього руху.

В Україні запрацював механізм BankID. Він дозволяє здійснювати понад 70 адміністративних і банківських послуг дистанційно. Постанова НБУ "Про систему BankID Національного банку" набула чинності 5 листопада 2018-го. Підключення до системи безкоштовне. Щоб пройти ідентифікацію, потрібно бути клієнтом банку, який підключився до системи BankID.


 

Останні новини