Американські магазини відмовляються приймати готівку

Американські магазини відмовляються приймати готівку

Американські магазини відмовляються приймати готівку

Влада американського штату Нью-Джерсі заборонила місцевим магазинам і ресторанам відмовляти відвідувачам у прийомі готівки, повідомляє Fashion Network. Губернатор штату Філ Мерфі вже підписав відповідний закон. Таким чином, вже другий американський регіон змушений був виступити на захист готівкових доларів: до цього аналогічний нормативний акт ухвалило місто Філадельфія, на черзі Нью-Йорк.

>

Своє рішення місцеві чиновники аргументують прагненням захистити права американців. Адже кількість магазинів і кафе, що приймають кредитні картки або вимагають, щоб їх клієнти платили за допомогою мобільних додатків, стрімко зростає. Залишаючи за бортом адептів готівки або тих, у кого немає іншої можливості заплатити. І в першу чергу це стосується мережі магазинів Amazon Go – чиновники виділяють супермаркети без касирів як головний приклад безготівкових порушників.

Щоправда, місцева влада вирішила зробити винятки для паркувальних гаражів, сервісів з прокату автомобілів і деяких магазинів в аеропортах. У разі, якщо торгові точки відмовляться виконувати вимоги нового закону, їм загрожує штраф у $2,5 тис. за перше порушення, і вдвічі більший – за друге.

У 2018 році один з ініціаторів аналогічних ініціатив у Філадельфії, депутат міської ради Вільям Грінлі, зізнавався, що cashless-магазини недоступні для найбідніших американців. Але, судячи з усього, такі законодавчі рішення залишаються питанням часу.

 

Останні новини