В Україні відновлюється іпотечне кредитування на новобудови

В Україні відновлюється іпотечне кредитування на новобудови

В Україні відновлюється іпотечне кредитування на новобудови

Банки обіцяють активніше фінансувати покупки у забудовників в Києві, Харкові та Львові.

Українцям почнуть активніше видавати кредити на покупку нерухомості. Банки розгортають свої програми, і можуть збільшити в 2019 році обсяги іпотечного кредитування на 25-30%, спрогнозувала заступник голови правління одного з українських банків Олена Дмитрівна, інформує Ukr.Media.

>

Навряд чи фінансисти дадуть згоду на повномасштабне фінансування вторинного ринку нерухомості. Основний акцент збираються зробити на новобудовах: на партнерських програмах з вітчизняними забудовниками.

Серед найбільш перспективних регіонів для розвитку іпотечного кредитування Олена Дмитрівна назвала Київ, Харків і Львів.

«За темпами і обсягами будівництва Львів є другим містом в країні. Але на жаль іпотечне кредитування тут розвивається дуже повільно. Вже зараз ми досягли домовленостей з кількома будівельними компаніями про запуск спільних іпотечних проектів, а з деякими девелоперами знаходимося на стадії переговорів. Так що, найближчим часом Львів може стати одним з найбільш активних міст за кількістю виданих іпотечних кредитів», - підкреслила вона.

 

Останні новини