Рівень держборгу України різко знизиться: Маркарова озвучила прогноз

Рівень держборгу України різко знизиться: Маркарова озвучила прогноз

Рівень держборгу України різко знизиться: Маркарова озвучила прогноз

Міністр нагадала про один з найбільш показових результатів структурних реформ.

Рівень державного боргу України до ВВП планують знизити до 49% до кінця 2020 року. Про це заявила голова Міністерства фінансів Оксана Маркарова, передає прес-служба відомства.

>

"Ми впевнено йдемо до цілей, що закладені в середньостроковій Стратегії управління держборгом, і до кінця 2020 року розраховуємо досягти позначки 49%. Це один з показових результатів відповідальної бюджетної політики і успішних структурних реформ", – зазначила Маркарова.

"Ми змогли знизити частку державного боргу з 80,9% ВВП в 2016 році до 60,9% в минулому (2018 м. – Ред.)", - додала міністр.

Нагадаємо, рівень держборгу опустився нижче 60% рівень держборгу опустився нижче 60% ВВП вперше з 2014 року. За даними Національного банку України (НБУ) за підсумками першого кварталу 2019 року відношення державного боргу до ВВП становить 59%. Безпечним рівнем для економіки, як неодноразово відзначали в Мінфіні, вважається 60%.

 
 
В уряді і Національному банку вважають, що впоратися з піковими виплатами за держборгом України допоможуть нові – дешевші – кредити. Зокрема, очікується надходження ще двох траншів від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Спочатку транш МВФ очікувався в середині травня, проте тепер терміни трохи змістилися – в травні в Україні очікують моніторингову місію Фонду, яка оцінить виконання програми.

 


Останні новини