Франція запропонувала створити в ЄС державну цифрову валюту

Франція запропонувала створити в ЄС державну цифрову валюту

Франція запропонувала створити в ЄС державну цифрову валюту

Пропозицію про створення державної цифрової валюти вже винесено на засідання Єврогрупи.

Франція запропонувала "створити в ЄС власну державну цифрову валюту", і "заборонитивикористання в ЄС криптовалюти "Facebook" – Libra з метою захисту свого фінансового суверенітету". Про це заявив заступник голови міністр фінансів Франції після прибуття на неформальну зустріч міністрів економіки і фінансів ЄС в Гельсінкі.

>

Він підкреслив, що цю пропозицію про створення державної цифрової валюти вже винесено на засідання Єврогрупи і "буде розглянуто на наступному засіданні МВФ у жовтні у Вашингтоні".

 

Нагадаємо, в Нацбанку України вже заговорили про впровадження національної електронної валюти – е-гривні. НБУ навіть встановив терміни – до 2020 року.

  • Е-гроші – це цифрові записи на електронному носії (комп'ютери, сервери блокчейна або картки з мікропроцесорами), якими розраховуються за товари і послуги. Е-гроші обертаються в особливій платіжній системі – блокчейні. На відміну від банківських операцій, перерахування е-грошей здійснюються набагато швидше і коштують в рази дешевше через відсутність комісій. І безпечніше – технологію блокчейн на даний момент неможливо зламати.

В Нацбанку збираються зменшити обсяг готівки, оскільки її дорого випускати і обслуговувати.


 

Останні новини