Експерти розповіли, які банки можуть закрити найближчим часом

Експерти розповіли, які банки можуть закрити найближчим часом

Експерти розповіли, які банки можуть закрити найближчим часом
`

Найкраще поки виглядає ситуація для «дочок» західних банків. Деякі з них вже встигли докапіталізуватися, не чекаючи результатів стрес-тестів.

Наприклад, таким чином вчинив Укрсоцбанк, конвертувавши отримане від групи UniCredit фондування. У серпні UniCredit Bank Austria наростив свою частку в статутному капіталі Укрсоцбанку з 37,37% до 80,03%. Капітал фінустанови був збільшений на 5,271 млрд грн., до 7,739 млрд грн.

>

Про намір докапіталізувати банк на суму $ 130 млн нещодавно заявили і акціонери УкрСиббанку. А Райффайзен Банк Аваль має намір зміцнити позиції за рахунок входження до складу його акціонерів Європейського банку реконструкції та розвитку. У жовтні нинішнього року ця міжнародна фінансова організація отримала дозвіл АМКУ на покупку понад 25% акцій фінустанови.

Не так просто йдуть справи з «дочками» російських банків. За словами директора фінансового департаменту рейтингового агентства IBI Rating Анни Апостолової, станом на 1 жовтня дев`ять фінустанов з першої двадцятки порушували норматив адекватності регулятивного капіталу Н2 (він був нижче необхідних Нацбанком 10%).

Останні новини