Білоруські кардери попалися в Україні на мультиварці

Білоруські кардери попалися в Україні на мультиварці

Білоруські кардери попалися в Україні на мультиварці

16 листопада в Луцьку служба безпеки ПриватБанку спільно з місцевою поліцією затримала міжнародну групу шахраїв, які розплачувалися за дорогі товари за допомогою підроблених банківських карток американських банків.

Як повідомили в ПриватБанку, шахрайська операція в одному з магазинів побутової техніки Луцька була миттєво зафіксована автоматичною службою моніторингу транзакцій ПриватБанку. Інформацію про кардерів було оперативно передано до органів внутрішніх справ, і в результаті спільної операції з правоохоронцями шахраїв було затримано прямо в магазині під час спроби розрахуватися підробленою карткою за мобільний телефон і мультиварку.

>

«Унікальна системи антифроду, розроблена банком, і миттєвий обмін інформацією між банком і поліцією дозволяють нам затримувати кардерів у момент оплати на касі, – зазначає заступник Голови Правління ПриватБанку Станіслав Крижановський. – У всьому світі затримання кардерів на гарячому є доказом найвищого рівня безпеки системи еквайрингу банку».

Затримані шахраї виявилися громадянами Республіки Білорусь. Троє молодих людей організували виїзний «шопінг-тур» в Україну на автомобілі, спеціально обладнаному для виготовлення фальшивок. Під час затримання групи шахраїв у їхньому авто було виявлено та вилучено кілька підроблених карток американських і білоруських банків, ноутбук, обладнання для виготовлення дублікатів платіжних карток і придбані за допомогою фальшивок товари.


У ході попереднього розслідування стало відомо, що шахраї встигли в різних магазинах Луцька здійснити 16 транзакцій за 14 підробленими картками американських банків. Спроба отоваритися через термінали ПриватБанку стала останньою для кардерів, оскільки система онлайн-моніторингу транзакцій ПриватБанку дозволяє в автоматичному режимі виявляти шахрайські та інші підозрілі операції за картками та рахунками будь-якого банку світу.

 

Керівник прес-служби ПриватБанку в Луцьку Оксана Швець

Останні новини