Львівські шахраї-робінгуди переказали з краденої картки ₴550 тис. онкохворим дітям

Львівські шахраї-робінгуди переказали з краденої картки ₴550 тис. онкохворим дітям

Львівські шахраї-робінгуди переказали з краденої картки ₴550 тис. онкохворим дітям

У Львові шахраї вкрали банківську картку і перерахували з неї 550 тис. грн на рахунок благодійного фонду. Задум львівських "робінгудів" викрили банківські працівники, кошти повернули власнику, а правоохоронці зайнялися пошуком шахраїв.

Рахунок, з якого зняли кошти, був відкритий в одному з дочірніх європейських банків, а перерахували кошти на благодійність із терміналу «Приватбанку» у Львові. Спершу шахраї-благодійники поцупили з картки кілька мільйонів гривень. А потім додатково від імені власника картки вирішили зробити пожертву у понад півмільйона гривень для закупівлі медичного обладнання для відділень дитячих лікарень онкогематології у Києві, Дніпропетровську та Миколаєві.

>

Збір коштів проводить «ПриватБанк» у рамках кампанії «Заради життя» спільно із благодійним фондом «Допомагати просто!», тому гроші можна перерахувати у будь-якому банкоматі чи терміналі, де є відповідна опція.

«Оскільки це не типова операція, адже є в банкоматі меню і перед здійсненням цієї трансакції був здійснений дзвінок клієнту. І клієнт заперечив здійснення цієї трансакції, і її було припинено, кошти повернуть клієнтові», – пояснив заступник директора банку Олег Таптунов.

Переказ шахраї зробили свідомо, адже спочатку перерахували 500 тис. грн, а потім ще 50 тис. 

Хто власник втрачених мільйонів – у банку не повідомляють. А ще кожен банкомат обладнаний відеокамерами, але чи мають портрети «благодійників», відповідають неоднозначно. Окрім того, жодної заяви до міліції так і ніхто не приніс.


«Якщо буде встановлено, що картку викрадено, і з рахунків незаконно зняті кошти, зловмисникам згідно з частиною статті ККУ загрожує позбавлення волі терміном до 8 років», – зазначила речник національної поліції Львівщини Світлана Добровольська.

Останні новини