Гуру валютного ринку рекомендує купувати долар прямо зараз

Гуру валютного ринку рекомендує купувати долар прямо зараз

Гуру валютного ринку рекомендує купувати долар прямо зараз

За словами аналітика, який вірно передбачив динаміку американської валюти в 2015 році, вважає, що стримане зростання долара після першого за десять років підвищення ставки ФРС дозволяє розраховувати на подальший розвиток висхідного тренда.

Енріке Діаз Альварез з Ebury Partners опинився в числі тих небагатьох стратегів, які очікують зміцнення долара до рівня нижче паритету в парі з євро / доларом в 2016 році.

>

За його словами, інвесторам доведеться коригувати свої очікування відповідно до більш агресивним підвищенням ставки американського Центробанку, який упевнено наполягає на чотирьох підвищеннях на чверть відсотка кожне протягом поточного року.

"Зараз багато турбуються про те, як американська економіка перенесе жорсткість монетарної політики - проте ці страхи в більшості своїй безпідставні і перебільшені", - упевнений Діаз-Альварез, провідний спеціаліст з управління ризиками в Ebury.

"Є всі підстави вважати, що євро / долар буде поступово знижуватися в 2016 році".

У Ebury вважають, що долар, що зміцнився на 11% в минулому році, продовжить свою висхідну динаміку. У компанії вважають, що до 2017 року євро / долар буде торгуватися на позначці 0.95, зафіксувавши падіння євро на 47% з травня 2014 року - наймасштабніше за весь час існування єдиної валюти.

Стівен Енгландер, глава відділу валютної стратегії в Citigroup, вважає, що різниця в монетарній політиці також узгоджується з імовірністю більш агресивного підвищення ставки ФРС.

Останні новини