Політолог про мільярдні оборудки Нацбанку: Гонтарєва знову «облажалась»

Політолог про мільярдні оборудки Нацбанку: Гонтарєва знову «облажалась»

Політолог про мільярдні оборудки Нацбанку: Гонтарєва знову «облажалась»

Голова українського Нацбанку Валерія Гонтарєва в черговий раз «облажалась», бо відкрила справжню суму, яку отримає бюджет від приватизації валюти. Як виявилось сума, анонсована раніше, м’яко кажучи перевищена: замість 17 млрд гривень Україна отримає 1 млрд. Ситуацію коментує політолог Тарас Загородній.

Новину передає «Преса України».

 «Мало хто помітив як облажалася (в черговий раз) Гонтарєва. В одному з інтерв'ю вона підтвердила те, про що здогадувалися багато фахівці - цифри по доходах в бюджеті дуті. Наприклад, Гонтарєва розбовкала, що реально доходи будуть не 17 млрд. грн, а 1 млрд. грн. Це означає, що наше світило Яресько і тут всіх надурила і приватизацію реально вони проводити не збираються», - пояснив політолог.

Однак, як виявилось, це лише початок. Гонтарєва, згодом, почала незаконно міняти цифри.

«Заднім числом почали міняти цифри. Мовляв Гонтарєва мала на увазі 1 млрд. дол., чим це непорозуміння на чолі НБУ поставила себе в ще більш ідіотське становище. Якщо вважати нинішній курс, то це близько 26 млрд. грн., тобто перевиконання плану приватизації на 9 млрд. грн! Але Гонтарєва говорила про недонадходження! 1 млрд. доларів можна отримати тільки за рахунок приватизації ОПЗ», - резюмував Загородній.

У підсумку політолог зазначив, що бездарність і не компетентність українського фінансового блоку лякає багатьох фахівців галузі. Більше того, в Україні й досі успішно існують сотні «каламутних» інвестиційних банків, які все більше починає лякати людей, Загороднього зокрема.

Нагадаємо, голова НБУ цього тижня заявила, що приватизація, запланована на 2016 рік, принесе державному бюджету всього 1 млрд грн.

За її словами, регулятор очікує початку масштабної приватизації, яка дасть змогу збільшити приплив прямих інвестицій в Україну, що у свою чергу збільшить пропозицію валюти на ринку і дасть змогу НБУ викуповувати валюту для поповнення резервів.

>



Останні новини