Ощадбанк подав проти Росії позов на більш, ніж 1 млрд доларів

Ощадбанк подав проти Росії позов на більш, ніж 1 млрд доларів

Ощадбанк подав проти Росії позов на більш, ніж 1 млрд доларів

РФ повинна відшкодувати банку вартість втрати активів, бізнесу і відсотки

Державний ощадний банк України (Ощадбанк, Київ) має намір отримати від Російської Федерації (РФ) компенсацію на суму понад $ 1 млрд. Про це повідомила прес-служба банку.

"26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, які будуть нараховані до прийняття Судом остаточного рішення і до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним Трибуналом, і становить більше $ 1 млрд", – йдеться в повідомленні.

>

У повідомленні підкреслюється, що Ощадбанк починає новий важливий етап в процесуальному провадженні у його претензіях до РФ в рамках двостороннього договору про захист інвестицій, яка випливає з тотального знищення його інвестицій в Криму через незаконну окупацію і фактичної анексію цієї території Росією.

За даними банку, відповідно до його аргументованої пропозиції, Трибунал вирішив не "роздвоювати" процес і не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження: всі питання, що стосуються юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитку будуть заслухані на одному засіданні, що дозволить значно прискорити розгляд справи.

Згідно з повідомленням, якщо після подачі Ощадбанком позовної заяви РФ буде і далі відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, Трибунал ухвалив рішення, що позовна заява буде розглядатися по прискореному часовому графіку до остаточного слухання, яке наразі заплановане на кінець березня 2017 року.


"Ощадбанк докладає всіх можливих зусиль, щоб належним чином представити свій позов проти РФ, а також отримати остаточне арбітражне рішення щодо компенсації значних втрат, які він поніс у результаті порушення Росією норм міжнародного права", – підкреслює прес-служба.

Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні.

Довідка. Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів Ощадбанк займав 2-е місце (185,077 млрд грн) серед 108 банків, що діяли в країні.

 

Останні новини