«Не шкодуйте про 82 банки, які ми вивели з ринку», - Гонтраева

«Не шкодуйте про 82 банки, які ми вивели з ринку», - Гонтраева

«Не шкодуйте про 82 банки, які ми вивели з ринку», - Гонтраева

      

Виведені з ринку України 82 банки займалися відмиванням грошей або не мали активів. Про це заявила глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева.

“Насправді, не шкодуйте про 82 банки, які ми вивели з ринку, як би боляче це не було. Тому що ці банки, на жаль, не були банками. З них 20 банків займалися просто відмиванням грошей, в інших банках просто не було абсолютно ніяких активів, тому що їх просто власники ці активи вкрали”, – сказала глава НБУ.

>

Гонтарева також нагадала, що власники банків несуть відповідальність за неплатоспроможність своїх фінустанов.

“І я хочу, щоб всі власники цих банків знали, що ще в квітні 2015 року Верховною Радою був прийнятий закон про відповідальність не тільки менеджменту цих банків, але і про відповідальність акціонерів цих банків. Тому кожному з цих акціонерів, напевно, буде по 5 років, а за два банки, напевно, по 5 за кожен”, – сказала глава Нацбанку.

Як відомо, за два роки Нацбанк вивів з ринку понад 80 фінустанов, які не відповідали нормативам регулятора або не хотіли розкривати інформацію про власників. Це приблизно 40% від загальної кількості банків в країні.

Останні новини