Курс євро різко зріс відносно долара США

Курс євро різко зріс відносно долара США

Курс євро різко зріс відносно долара США

Курс євро піднявся вище $1,15 вперше за останні 14 місяців. При цьому курс американського долара знизився в ході торгів у вівторок, 18 липня, до мінімуму за десять місяців.

Про це повідомляє MarketWatch.

Євро торгується вранці у вівторок в районі $1,1531 проти $1,1478 на закритті попередньої сесії.

>

Індекс ICE US Dollar, що показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, зменшився на 0,4%. Індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, впав на 0,43%.

Негативний вплив на учасників ринку зробила новина про те, що республіканці в Конгресі, зіткнувшись з нестачею голосів, відмовилися від ідеї провести законопроект про реформу системи охорони здоров’я. Тепер вони будуть намагатися скасувати основну частину положень існуючого законодавства, прийнятого при президенті Бараку Обамі.

Два сенатора-республіканця покинули в понеділок ряди прихильників законопроекту, що унеможливило його прийняття в Сенаті. До цього республіканці вже втратили два голоси з 52. Всі 48 демократів в Сенаті проти реформи, тому республіканці могли домогтися успіху лише при практично повній одностайності з цього питання.

Скасування частини законодавства без прийняття нового закону може виявитися ризикованим, оскільки створить проблеми для функціонування системи охорони здоров’я, вважають противники такого підходу.

Останні новини