Наглядова рада ПриватБанку обрала компанію для розробки cтратегії банку

Наглядова рада ПриватБанку обрала компанію для розробки cтратегії банку

Наглядова рада ПриватБанку обрала компанію для розробки cтратегії банку

18 липня 2017 року Наглядова рада ПриватБанку обрала компанію McKinsey&Company Україна переможцем конкурсу з відбору міжнародно визнаної компанії, що буде відповідати за розробку стратегії ПАТ КБ «ПриватБанк».

У грудні 2016 року держава в особі ​​Міністерства фінансів з метою збереження макроекономічної стабільності придбала 100% акцій ПАТ КБ «ПриватБанк» – найбільшого банку в Україні, що до цього був визнаний НБУ неплатоспроможним. Це придбання збільшило частку держави в банківському секторі до приблизно 55% (за сукупними активами) та створило необхідність розробки плану реструктуризації бізнесу (ринкової стратегії) для ПриватБанку з урахуванням інших державних банків на ринку. Уряд узяв на себе це зобов’язання згідно з меморандумом про економічну та фінансову політику, підписаним 2 березня 2017 року.

>

Для розробки вищезазначеної стратегії Наглядова рада провела незалежний конкурс з відбору міжнародно визнаної фірми, яка виконає це складне завдання найкращим чином. На підставі особливостей пропозицій, що надійшли від більше ніж десятка провідних світових компаній та інших учасників, Наглядова рада обрала компанію McKinsey&Company Україна переможцем цього конкурсу.

Завданням є розробка ринкової стратегії оптимізації операцій ПриватБанку, яка б одночасно забезпечувала максимальну цінність для акціонера та фінансову стабільність, а також здійснення діагностики банку та оцінки його здатності відновити стійку бізнес-модель та сгенерувати стратегічні варіанти її подальшого розвитку. Для розробки вищезазначеної стратегії необхідно проаналізувати та оцінити ландшафт та перспективи банківського сектора, а також приділяти особливу увагу іншим державним банкам (наприклад, Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку), окрім ПриватБанку.


Останні новини