В Україні різко зміниться курс долара: прогноз аналітика

В Україні різко зміниться курс долара: прогноз аналітика

В Україні різко зміниться курс долара: прогноз аналітика

Уже наприкінці цього тижня, зазначають аналітики "Альпарі", курс долара встановиться на позначці в 25,5 гривні.

В Україні прискорилася тенденція до зміцнення національної валюти. За минулий тиждень на різних сегментах валютного ринку долар втратив по відношенню до гривні 0,4-0,6%. Офіційний курс американської валюти знизився з 25,84 до 25,70 гривні. Як прогнозує старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, наприкінці цього тижня курс долара може опуститися до 25,5 гривні.

>

"Цього тижня ми не бачимо причин для зміни діючої тенденції, і гривня, цілком ймовірно, продовжить зміцнюватися. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може опуститися в район 25,5 гривні, а готівковий долар в банках котируватиметься близько 25, 5/25,7 гривні", – прогнозує Вадим Іосуб.

Як зазначає експерт, спочатку цього тижня Національний банк оголосив аукціон з купівлі на міжбанку 50 мільйонів доларів. Це підтверджує стійке перевищення пропозиції валюти над попитом на неї на ринку. У цих умовах НБУ змушений згладжувати надмірне зміцнення гривні. Нагадаємо, що з попереднім аукціоном з купівлі валюти НБУ виходив рівно тиждень тому, в минулий понеділок, 7 серпня, причому на ту ж суму – 50 мільйонів доларів.


Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав про те, який курс долара варто очікувати українцям в серпні. До слова, влітку також спостерігається і зниження цін – дефляція. Головна причина такої тенденції – новий урожай сільгосппродукції, який приводить до здешевлення овочів і фруктів. "За 17 років, починаючи з 2000 року, в серпні дефляція спостерігалася 11 разів. Поточний рік, найімовірніше, не стане винятком, і можна буде очікувати зниження цін в серпні порівняно з липнем на 0,2-0,5%", – розповідає Вадим Іосуб.

Останні новини