В Україні різко зміниться курс долара: прогноз аналітика на тиждень

В Україні різко зміниться курс долара: прогноз аналітика на тиждень

В Україні різко зміниться курс долара: прогноз аналітика на тиждень

  Уже через кілька днів, прогнозують в "Альпарі", курс національної валюти по відношенню до американської може встановитися на позначці 25,2 гривні за долар.

В Україні триває зміцнення гривні. На різних сегментах валютного ринку долар за минулий тиждень подешевшав на 0,6-0,8%. За тиждень офіційний курс долара знизився з 25,70 до 25,49 гривні. Середньозважений курс на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 25,63 до 25,42 гривні. Вже до кінця цього тижня, прогнозує старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, готівковий долар в банках буде котируватися близько 25,2/25,5 гривень.

>

"На цього тижня ми очікуємо продовження існуючого тренду на зниження долара до гривні. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може опуститися в район 25,2-25,3 гривні, а готівковий долар в банках буде котируватися близько 25,2/25, 5 гривень ", – прогнозує Вадим Іосуб.

"Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може опуститися в район 25,2-25,3 гривні, а готівковий долар в банках буде котируватися близько 25,2/25,5 гривень", – прогнозує Вадим Іосуб.

Зміцнення гривні йде послідовно кожен день, без натяку навіть на короткострокову волатильність в зворотну сторону, зазначає експерт. Вихід НБУ на міжбанк у перший день тижня для покупки валюти стає вже своєрідною традицією. На цей раз Нацбанк заявив про бажання купити 100 мільйонів доларів, тоді як раніше в цьому місяці заявлений обсяг покупок становив 50 мільйонів доларів.


Нагадаємо, як раніше писав сайт "Сегодня", літо – традиційно період зміцнення гривні. У цей час традиційно високі ціни на сировину, крім того, аграрії заводять виручку, і національна валюта зміцнюється. Цей період, упевнений аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко, – найкращий час для покупки долара. Так, якщо в січні цього року 100 доларів можна було купити за 2 690 гривень, на даний момент за таку ж суму валюти доведеться віддати приблизно на 100 гривень менше.

 

Останні новини