Експерт назвав терміни зміцнення гривні

Експерт назвав терміни зміцнення гривні

Експерт назвав терміни зміцнення гривні

Зміцнення курсу гривні не варто очікувати раніше весни, або періоду сезонного зростання обсягів валютної виручки, вважає провідний експерт відділу продажів казначейських продуктів “ОТПБанку” Микита Мишаков.

>

“З нашого досвіду, не варто очікувати зміцнення гривні раніше весни, тобто, періоду сезонного збільшення обсягів валютної виручки, який зазвичай збігається з початком посівної кампанії в аграріїв”, – сказав експерт.

За його словами, поточний рік не став винятком із загальної тенденції, і курс гривні, як і в попередні роки, схильний до сезонних коливань. “У періоди найбільшого припливу валютної виручки – у другій половині весни і влітку – відбувається стерилізація гривневої маси для поповнення золотовалютних резервів. А вже з осені, як правило, починається освоєння заморожених бюджетних фондів, що збігається із сезонним зниженням валютних надходжень і викликає чергову хвилю девальвації”, – пояснив Мишаков.

Також експерт зазначив, що в 2017 році освоєння бюджетних коштів було максимально зрушене до кінця року, і в останні робочі дні року в економіку були влиті значні обсяги гривневої ліквідності з єдиного казначейського рахунку, тоді як обсяги валютної виручки перебували на традиційно низькому для цієї пори року рівні.

Останні новини