Повний перехід на касові апарати збільшить український бюджет на 100 млрд - Южаніна.

Повний перехід на касові апарати збільшить український бюджет на 100 млрд - Южаніна.

Повний перехід на касові апарати збільшить український бюджет на 100 млрд - Южаніна.

Про це під час круглого столу, організованого Інститутом Горшеніна, повідомила народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Повний касовий облік готівкових операцій дозволить додатково залучити у державний бюджет до 100 мільярдів гривень податків і зборів щороку.

>

Про це під час круглого столу, організованого Інститутом Горшеніна, повідомила народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає Ukr.Media.

"Я маю на увазі величезну частину товарів, які імпортуються та продаються на великих ринках України... Коли порахували всі ці обсяги, то додатково, якщо фіскалізувати ці операції, можна отримати до 100 млрд грн на рік, якщо б вони платили податок на додану вартість або податок з обороту 3-5%", - сказала депутат.

Южаніна зазначила, що більша частина нефіскалізованих готівкових продажів призвела до того, що влада не може розпочати податкову лібералізацію, а це чинить тиск на сумлінних платників податків.

"Цей крок, який здійснила Грузія, і навіть у Болгарії, в країні, яка ще піднімається з дна, навіть на ринку бабуся, яка продає зелень, має пробивати це через касовий апарат", - сказала вона.

Нагадаємо, що, за правилами, затвердженими торік у грудні, визначені нові пороги сум річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і надання послуг, які бізнес може проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО, касовий апарат). Раніше було обмеження в 200 тис. грн, а зараз – 500 тис. грн. Також підвищили поріг від 75 тис. грн до 250 тис. грн на один структурний підрозділ суб'єкта. Використання касових апаратів обов'язкове, коли річний дохід перевищено 1 млн грн незалежно від виду діяльності.


 

Останні новини