FinAwards2018: визначено найкращі банки і банківські продукти року.

FinAwards2018: визначено найкращі банки і банківські продукти року.

FinAwards2018: визначено найкращі банки і банківські продукти року.

19 квітня, під час UNIT Fintech Forum, відбулася перша об’єктивна церемонія нагородження найкращих банків України за розвиток фінансових продуктів і сервісів у нашій країні – FinAwards 2018.

>

Завдяки копіткій роботі лідируючих бізнес-порталів Finance.ua і «Мінфін», а також авторитетному журі, визначено максимально вигідні для споживачів банківські продукти та прогресивні банки України.

Найкращих в кожній з 14 номінацій FinAwards 2018 визначали експерти фінансового ринку. Серед них – виконавчий директор “Незалежної асоціації банків України”; голови правління “Всеукраїнської Асоціації Фінансових Компаній”; керівник відділу досліджень в сфері фінансів і роздрібної торгівлі “GfK Ukraine”; представники Ernst & Young, Mastercard, ТОВ “РА “Експерт-Рейтинг”, StarLightMedia, YouControl та інших авторитетних компаній.

ПЕРЕМОЖЦІ ВСІХ НОМІНАЦІЙ FinAwards2018:

Одним з ключових критеріїв підбору банку є його стійкість. Тому з 2012 року портал «Мінфін» робить рейтинг стійкості банків. Редакція аналізує 30 показників, щоб визначити лідерів рейтингу. Сьогоднішній переможець лідирує в рейтингу вже 4 квартали поспіль.


Співпраця банківського сектора з партнерами з інших сфер – це подвійна вигода. Виграють усі, власники брендів і споживачі. Переможця обирали за такими критеріями: вигода для клієнта (кешбек, бонуси від партнерів, умови), простота і прозорість використання, технологічність і функціональність.

  • Банкір року – Андрій Пишний, Голова правління Ощадбанк

За 11 кращих представників банківського сектора протягом всього дня голосували гості UNITFintech Forum. Але переможець у даній номінації може бути лише один – він постійно тримає руку на пульсі бізнесу, задає темп розвитку сектора, активно впливає на вектор його розвитку в нашій країні.

Перед тим, як визначити переможця, наш “таємний покупець” перевірив відділення багатьох банків за такими критеріями: екстер’єр та інтер’єр, місце розташування, наявність зон самообслуговування, і найголовніше – наскільки уважний і компетентний персонал. Вся інформація була передана авторитетному журі, яке і вибрало переможця.

  • Кредитна картка VIP (для віп сегменту на відкритий ринок) – SOLOМандри від ПУМБ

У номінації були заявлені 6 кредитних карток від 5 провідних українських банків. Авторитетне журі оцінювало кредитні картки за такими характеристиками: вартість, процес, технологічність, дизайн і прозорість умов для клієнта.

У номінації були заявлені 8 кредитних карток від 8 українських банків. До ТОП-3 увійшли картки Platinum Black від Альфа Банку, Платинум від Креді Агріколь та картка Безмежна Платинум від ПУМБ.

  • Найкращий ощадний вклад – “Строковий в національній валюті” від ПриватБанку

У номінації були заявлені 42 вклади від 18 банків, після чого складено експертами short-list з 12 депозитів від 8 українських банків (за критеріями в ТОП-20 за рейтингами стійкості від “Мінфіну”; наявність опцій: поповнення, пролонгація, онлайн оформлення і прибутковість депозиту). З короткого списку журі оцінювало вклади за показниками: прибутковість, технологічність, прозорість, рівень довіри до банку.

У номінацію були включені банки, рекламні кампанії, які, на думку членів журі FinAwards2018, були найяскравішими, найбільш актуальними, креативними і, звісно, ефектними в 2017 році.

  • Найкраща платіжна картка mass – “Картка для виплат” від ПриватБанку

У номінації були заявлені 14 кредитних карток від 12 українських банків. “Картка для виплат” перемогла завдяки процесу видачі всього за 10 хвилин, наявності чіпової і NFC технології, можливості безкоштовного зняття коштів без обмежень і додаткових умов.

  • Кредитна картка mass (для масового сегменту на відкритий ринок) – Максимум від Альфа-Банку

У номінації були заявлені 15 кредитних карток від 10 українських банків. Через технологічні особливості карток, такі як наявність installment, швидкість видачі картки (1 день), і наявність кур’єрської доставки лідерами стали ПриватБанк і Альфа Банк. Наявність опції безкоштовного зняття кредитних коштів з будь-якого терміналу і розширеного кредитного ліміту до 200 тис. грн принесли Альфа Банку перемогу в цій номінації.

  • Кредит готівкою – «Тест Драйв» від ПУМБ

У номінації були заявлені 22 кредити готівкою від 13 українських банків. Переможець – «Тест Драйв» дозволяє отримати до 200 тис. гривень готівкою без щомісячної комісії в перші 6 місяців і комісії за дострокове погашення. Попереднє рішення щодо кредиту до 10 хвилин, видача кредиту до години.

У номінації “Найбільш технологічний банк” були заявлені 15 проектів, які реалізовані в 2017 році від 8 банків. Переможець отримав нагороду за реалізацію таких проектів: технології еквайрингу в рамках кешлес MasterPass і MetroPass – поповнення карток передплаченими поїздками в терміналах кас метро; випуск платіжного NFC-кільця; оплата безконтактною карткою в транспорті.

Команда екс-менеджерів ПриватБанку в партнерстві з Universal Bank зуміла за короткий період створити справді успішний мобільний додаток з комфортним процесом входу для нових клієнтів.

Щоб визначити переможця в даній номінації, редакції Finance.ua і «Мінфіну» реєструвалися в кожному з 14 номінованих інтернет-банків. Рахували кількість кліків для здійснення частих клієнтських операцій. Перевіряли, які функції в наявності, і оцінювали зручність їх використання.

 

Останні новини