Національний банк України змінив вимоги до поводження з готівкою в особливий період

Національний банк України змінив вимоги до поводження з готівкою в особливий період

Національний банк України змінив вимоги до поводження з готівкою в особливий період

Національний банк уточнив порядок організації готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період.

Національний банк уточнив порядок організації готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період, передає НБУ, передає Ukr.Media.

>

“Національний банк уточнив порядок організації готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період. Для цього 5 травня 2018 року Правління Нацбанку прийняло постанову № 51 "Про затвердження Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період", — йдеться в повідомленні.

Таке рішення було прийнято через необхідність удосконалити вимоги щодо організації готівкового обігу і ведення касових операцій у банківській системі в особливий період, враховуючи:

соціально-політичну ситуацію, що склалася на сьогодні в Україні;

істотні структурні зміни, що відбулися в НБУ;

прийняття ряду нормативно-правових та розпорядчих актів Нацбанку, норми яких вимагали обліку у нормативно-правовому акті НБУ.

Зокрема, у зв'язку з централізацією і виключенням із структури територіальних управлінь НБУ, постанова № 51 унормовує дії представників Нацбанку в регіонах в особливий період, а також порядок роботи в цей період відділів (управлінь) грошового обігу Департаменту грошового обігу в регіонах.


Крім того, прийнятий документ регулює порядок роботи з готівкою уповноважених і залучених банків в особливий період.

Постанова № 51 розроблено на заміну ряду застарілих нормативно-правових актів. Зокрема, втратили чинність, постанови Правління НБУ від 12 лютого 2004 року № 46, від 18 травня 2007 року № 189, від 3 березня 2015 № 157.

Постанова № 51 набирає чинності 11 травня 2018 року.

 

Останні новини