Банкіри спрогнозували, коли чекати зростання ставок за депозитами

Банкіри спрогнозували, коли чекати зростання ставок за депозитами

Банкіри спрогнозували, коли чекати зростання ставок за депозитами

Банкіри прогнозують зростання ставок за депозитами, починаючи з осені. Про це вони розповіли під час круглого столу «Як заробити на депозитах влітку?», організованого «Фінансовим клубом».

«При розміщенні депозиту важливим є фактор сезонності. Як правило зростання ставок починається у другому півріччі. Пікове значення за ставками у грудні, а вже з січня починається їх зниження. Тому при виборі депозиту я б орієнтувався на термін 6 місяців, щоб потім правильно перерозмістити депозит», – повідомив голова правління Банку Форвард Андрій Кисельов.

>

За його словами, зараз пропозиція в банках за ставками ділиться на три основні категорії.

«Перші – це банки з іноземним капіталом. У них зараз гривневий ресурс залучається максимум 11% річних, оскільки вони не відчувають потреби в ресурсі і можуть як альтернатива працювати із залишками юридичних осіб та залучати міжбанківські кредити від материнських структур. Другі – держбанки. Тут у плані ставок є певна магія, тому що наприклад, в Укргазбанку вони 14,5%, а в Ощадбанку – 12,5%, не знаю, як таке може бути. Третя категорія – банки, що активно кредитують, які борються за клієнта ставкою. У них всіх в середньому зараз по 15% річних», – пояснив Кисельов.

За словами начальника департаменту роздрібного бізнесу банку “Глобус” Дмитра Замотаєва, цей рік також починався зі зниження ставок, яке було зупинено підвищенням облікової ставки НБУ.

«Перше підвищення ставки в січні тенденцію зниження не переламало, а от друге, в березні, змусило банки ставки трохи підвищити. Зараз же ставки повернулися до рівня початку 2018 року. Думаю, на літо вони трохи «заморозяться», а з осені знову почнуть зростати», – зазначив він.


При цьому банкіри відзначають, що з урахуванням інфляції зараз вже клієнти низки банків мають негативну прибутковість за депозитами.

«14-15% річних – це недостатній інструмент для інвестиційного доходу, а швидше гавань для збереження коштів. Тому банки будуть більше конкурувати сервісом, а не ставкою. Досвід європейських банків показав, що залучати клієнта можна навіть і негативною ставкою, потрібно тільки покращувати сервіс», – прокоментувала в.о. голови правління банку «Альянс» Юлія Фролова.

Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, найкращим ощадним вкладом в Україні визнано «Строковий в національній валюті» від Приватбанку.

Якщо ви хочете порівняти найбільш вигідні ставки та пропозиції ринку, рекомендуємо скористатися сервісом від Finance.ua. Більш того, завдяки програмі Бонус до депозиту» від Finance.ua вас чекає значне підвищення процентної ставки.

Замовити «Бонус до депозиту» легко. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.ua, обирайте зручну для Вас пропозицію від банків у гривні, доларах або євро. Оформляйте заявку на сайті. От і все! Ви вже заробляєте більше на своєму депозиті з Finance.ua!

Останні новини