Єврооблігації України подешевшали: пояснили чому

Єврооблігації України подешевшали: пояснили чому

Єврооблігації України подешевшали: пояснили чому

Єврооблігації України у середу, 7 червня подешевшали. Головним чином, через майбутнє голосування про відставку міністра фінансів Олександра Данилюка.

За даними Bloomberg, найбільше впали котирування паперів з погашенням в 2027 і 2032 роках. Відповідно на 78,5 базисних пунктів - до 96,945% номіналу і на 71,9 б п - до 92% номіналу. Водночас прибутковість єврооблігацій-2027 на 12,5 б п підвищилася - до 8,226% річних. Єврооблігацій-2032 - на 9,2 б п (до 8,341% річних).

>

"Для міжнародних приватних кредиторів і власників єврооблігацій, це негативна новина. Різкі зміни у владі - це сигнал про можливі наслідки чи нові ризики. Особливо, коли йдеться про ключові фігури, які взаємодіють з МВФ", - відзначив керівник аналітичного відділу інвесткомпанії "Конкорд Капитал" Олександр Паращій.

За його словами, Олександр Данилюк знайшов спільну мову із західними фондами.

"Минулого року Мінфін уперше провів унікальну операцію з часткового погашення єврооблігацій за рахунок нового випуску. Всі це високо оцінили", - сказав Паращій.

Він додав, що не варто чекати на критичну реакцію МВФ щодо можливої відставки міністра. Проте, очевидно, вони будуть стурбовані тим, хто буде його наступником.

Прем'єр Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення Данилюка з посади міністра фінансів. Питання відставки глави Мінфіну Верховна Рада розгляне 7 червня.

Останні новини