Рубль і фондовий ринок Росії впали через «драконівські» санкції США

Рубль і фондовий ринок Росії впали через «драконівські» санкції США

Рубль і фондовий ринок Росії впали через  «драконівські»  санкції США

   

Курс долара до рубля на Московській біржі в четвер, 9 серпня, вперше з листопада 2016 року перевищив позначку 66 рублів.

Як повідомляє “Інтерфакс”, перші операції по долару пройшли в діапазоні 66,15-66,48 руб., за підсумками першої хвилини торгів курс склав 66,2575 руб. Це на 71 копійку більше в порівнянні з рівнем попереднього закриття.

>

Євро зріс до 76,77 руб. (+64,5 копійки), на піку зростання європейська валюта досягала позначки 77,1175 руб., що було максимумом з 16 квітня.

Долар при цьому виявився на 2,715 рубля вище від рівня діючого офіційного курсу, євро – на 2,95 рубля вище від офіційного курсу.

Ринок акцій РФ теж впав. Індекс Московської біржі за першу хвилину торгів просів до 2286,01 пункту (-0,3%), індекс РТС – до 1093,35 пункту (-1,8%), рублеві ціни більшості “фішок” на Московській біржі знизилися в межах 5%.

Нагадаємо, сьогодні вночі стало відомо, що США з 22 серпня введуть нові санкції відносно Росії через інцидент з використанням хімічної зброї в британському Солсбері. Мова піде про заборону на експорт до Росії товарів, які можуть бути пов’язані з національною безпекою.

Якщо протягом трьох місяців після цього Москва не надасть гарантій, що не буде використовувати хімічну зброю і не погодиться допустити міжнародних інспекторів на свої підприємства з виробництва хімічної зброї, то на Росію чекає другий раунд санкцій. Зокрема, передбачається заборона польотів компанії “Аерофлот” в США, зниження рівня дипломатичних відносин, майже повне припинення американського експорту (за винятком продовольства) та імпорту Сполученими Штатами російських товарів.


Консульство РФ в США назвало ці санкції “драконівськими”.

Останні новини