ІЗ 13 СІЧНЯ ПЛАТЕЖІ МОЖНА БУДЕ ЗДІЙСНЮВАТИ ЛИШЕ НА РАХУНКИ ЗА СТАНДАРТОМ IBAN

ІЗ 13 СІЧНЯ ПЛАТЕЖІ МОЖНА БУДЕ ЗДІЙСНЮВАТИ ЛИШЕ НА РАХУНКИ ЗА СТАНДАРТОМ IBAN

ІЗ 13 СІЧНЯ ПЛАТЕЖІ МОЖНА БУДЕ ЗДІЙСНЮВАТИ ЛИШЕ НА РАХУНКИ ЗА СТАНДАРТОМ IBAN

НБУ повідомив банкам та органам Держказначейства, що з 13.01.2020 рахунок відправника/отримувача в електронних розрахункових документах і електронних повідомленнях системи електронних платежів має ідентифікуватись тільки за допомогою міжнародного номера банківського рахунку (IBAN). Якщо в документі буде вказано не IBAN, а пара реквізитів «Код банку (МФО)» і «Номер рахунку», то СЕП (Система електронних платежыв) забракує такий документ, пише "Інтерактивна бухгалтерія".

>

Також в НБУ наголошують про перехід Казначейства на План рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затверджений наказом Мінфіну від 31.12.2013 р. № 1203.

Тому «старі» реквізити бюджетних рахунків не діятимуть у 2020 році. Натомість Казначейство відкрило нові бюджетні рахунки, які діятимуть із 03.01.2020.

IBAN (International Bank Account Number) – міжнародний номер банківського рахунка. Кожна держава самостійно встановлює структуру номера рахунка IBAN згідно з вимогами стандарту ISO 13616.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунка. У результаті запровадження IBAN за першими двома літерами одразу можна розпізнати країну учасника розрахунку (UA – Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунка клієнта на його коректність.

Останні новини