11 приватних банків вирішили приєднатися до кредитної програми «5-7-9»

11 приватних банків вирішили приєднатися до кредитної програми «5-7-9»

11 приватних банків вирішили приєднатися до кредитної програми «5-7-9»

 За два тижні видано кредитів на 27 млн гривень.             

11 приватних банків вирішили приєднатися до державної кредитної програми "5-7-9".

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів.

>

За його словами, за два тижні після запуску програми українські бізнесмени отримали 27,1 млн гривень за цією програмою від державних банків - ПриватБанку, Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку.

"Зараз ще 11 комерційних банків залучають до програми, тому очікуємо суттєвого зростання кількості виданих кредитів", - повідомив прем'єр.

У звіті уряду за 2019 рік ідеться, що заявки на участь у програмі подали Кредобанк, ПУМБ, Райффайзен Банк Аваль, ОТП Банк, Альфа-банк, Правекс банк, Кредитвест Банк, "Львів", "Схід", "Альянс" і Міжнародний інвестиційний банк.

Гончарук повідомив, що уряд також готує новий механізм кредитування для підприємців, у яких немає застави. Він може бути замінений якимось спеціальним фінансовим інструментом. "Завершуємо всі юридичні процедури, щоб банки змогли невідкладно налагодити цю роботу", - повідомив він.


Прем'єр заявив, що це програма підтримки, і уряд готовий надати допомогу всім підприємцям.

Нагадаємо, в державному бюджеті на 2020 рік закладено 2 млрд гривень для Фонду розвитку підприємництва - центрального органу кредитної програми "5-7-9". Кошти за цією програмою будуть спрямовані на подешевшання кредитів шляхом часткої компенсації відсоткової ставки (1,5 млрд гривень), а також на надання часткових гарантій кінцевим позичальникам (0,5 млрд гривень).

Розмір кредитів за цією програмою сягатиме 1,5 млн гривень на п'ять років, а процентна ставка залежатиме від виручки і створених робочих місць:

- 5% річних - якщо виручка в розмірі 25 млн гривень і створюються мінімум 2 робочих місця;

- 7% річних - для бізнесу з виручкою до 25 млн гривень, не створює нових робочих місць;

- 9% річних - для бізнесу з виручкою від 25 до 50 млн гривень, за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%

 

 
Останні новини