Нацбанк вводить антикризові заходи на період карантину

Нацбанк вводить антикризові заходи на період карантину

Нацбанк вводить антикризові заходи на період карантину

Жодних обмежень на роботу банківської системи не вводиться

Національний банк України ввів антикризові заходи на період карантину через коронавірус. Про це сказав голова НБУ Яків Смолій під час брифінгу.

По-перше, заходи стосуються кредитів. «Ми ввели особливий пільговий період обслуговування кредитів на час карантину», - сказав він.

Друге, це депозити. «Ми заборонили банкам вводити будь-які обмеження за депозитами, термін яких закінчився. Тобто, якщо у вас закінчився депозит, ви можете робити з ним все що завгодно», - повідомив Смолій, додавши, що ніяких обмежень щодо зняття немає.

За його словами, за останні 10 днів майже немає відтоку депозитів

Третій захід пов’язаний із роботою банківської системи. «Ми ввели нові програми підтримки банків, програми рефінансування і програми довгострокової ліквідності», - сказав він.

Четвертий захід стосується валюти. «Це, мабуть, найбільш актуальне питання. Ми присутні на валютному ринку, щодня виходимо з інтервенціями, щоб згладити коливання. В останні дні були проблеми з готівкою, але ми забезпечили підкріплення кас банків євро», - зазначив він.

П'ятим пунктом антикризові заходи НБУ стосуються платежів. «Ми будемо стимулювати українців як можна більше переходити на безготівкові платежі», - заявив Смолій.

«Ми не вводимо ніяких обмежень на роботу банківської системи», - додав він. 

>

Останні новини