У МВФ розповіли про переваги запуску державних криптовалют

У МВФ розповіли про переваги запуску державних криптовалют

У МВФ розповіли про переваги запуску державних криптовалют

Заступник голови правління Міжнародного валютного фонду (МВФ) Тао Жанг виступаючи на конференції, організованій Лондонською школою економіки, детально розповів про переваги та можливі ризики для держав, центральні банки яких планують запуск цифрових валют (CBDC).

Відзначаючи позитивні сторони CBDC, він виділив 5 переваг:

>

«По-перше, завдяки впровадженню CBDC з'явиться ефективна система платежів.

По-друге, відбудеться розширення фінансової доступності.

По-третє, підвищиться стабільність і зниження бар'єрів для входу нових фірм в платіжну систему.

По-четверте, посилиться грошово-кредитна політика. І останнє, CBDC стануть засобом запобігає запуск нових цифрових валют »

Говорячи про ризики, які можуть з'явиться при використанні державних цифрових валют, чиновник зазначив: «Дозвольте мені почати з ризику дезінтермедіаціі банківського сектора. Також, є наслідки застосування державних криптовалюта для балансів центрального банку і розподілу кредитів. CBDC також мають на увазі витрати і ризики для центрального банку. »

Далі Тао Жанг назвав один з можливих способів вирішення, за допомогою якого центральні банки могли б знизити деякі з цих витрат і ризиків. «Спосіб мінімізації ризиків полягає у встановленні партнерських відносин з приватним сектором для надання синтетичної версії CBDC (або« sCBDC »).

Приватні компанії буде випускати монети, повністю забезпечені резервами центрального банку, під наглядом ЦБ. » - сказав він. Варто відзначити, що влітку 2019 року, після того, як Facebook анонсував про початок розробки стабільної монети Libra, багато центральних банків також приступили до роботи над своїми пілотним проектам по запуску CBDC.





Останні новини