Японці створили прототип космоліфта

Японці створили прототип космоліфта

Японці створили прототип космоліфта

Японські дослідники проведуть випробування прототипу космічного ліфта. Пристрій буде доставлено на орбіту на наступному тижні за допомогою ракети-носія H-IIB. Про це повідомляє ресурс Phys.org.

Космічний ліфт – це гіпотетична інженерна споруда, призначена для виведення вантажів в космос без використання ракет. Основним компонентом пристрою є міцний трос, який тягнеться від поверхні Землі до орбітальної станції. Станція знаходиться на геостаціонарній орбіті, тобто знаходиться над однією і тією ж точкою, і підтримує трос за рахунок відцентрової сили. Вздовж тросу переміщається вантажний підйомник.

>

Прототип космічного ліфта є невеликим ящиком з двигуном розміром 6 на 3 на 3 сантиметри, а також 10-метровий кабель, натягнутий між двома невеликими супутниками. Камери на апаратах дозволять простежити за функціонуванням ліфта.

Також повідомляється, що будівельна компанія Obayashi планує використовувати технологію нанотрубок, щоб виготовити трос довжиною 96 тисяч кілометрів. Планується, що до 2050 року за допомогою ліфта в космос можна буде відправляти туристів.

Останні новини