Ніякого Діда Мороза не буде! Як відзначають Новий рік у різних країнах світу

Ніякого Діда Мороза не буде! Як відзначають Новий рік у різних країнах світу

Ніякого Діда Мороза не буде! Як відзначають Новий рік у різних країнах світу

"Всі вже в передчутті святкування Нового року 2019. Адже Новий рік - це саме те свято, яке відзначають майже в усіх країнах. У світі набереться не більш як 5 країн, де не святкують Новий Рік", - пише у своєму блозі Ксенія Бреславська:

"В Україні святкування Нового року є одним з найбільш очікуваних в році, адже це прикрашання ялинки, улюблений салат олів'є, перегляд новорічних мюзиклів і яскраві святкові феєрверки. А які традиції зустрічі Нового року в інших країнах?

>

Баббо Натале в Італії

В Італії його звуть Баббо Натале, що означає "різдвяний тато". Але головним новорічним персонажем там залишається фея Бефана - добра стара чарівниця, яка проникає в будинок через комин і кладе маленькі подарунки в черевички дітлахів.

Святий Василь у Греції

У Греції вшановують святого Василя. Здавна греки вважали, що він проникає у будинки християн так само, як італійська Бефана. На знак поваги до Василя на столі залишають їжу, адже невідомо, коли може з'явитися бажаний гість.

Увлин Увгун в Монголії

В Азії ти не зустрінеш ні Діда Мороза, ні Санта-Клауса, ні святого Василя. У Монголії він схожий на чабана минулих століть. В руках у нього бич, яким він часто клацає, на боці - традиційні табакерка, кресало й кремінь. Одягнений він у волохату шубу та велику лисячу шапку.


Хотеносьо в Японії

У Японії в ролі Діда Мороза виступає божество з цікавим ім'ям Хотеносьо. Його зображують у вигляді товстого веселого мужичка з великим мішком за спиною. Але на відміну від Діда Мороза та Санта-Клауса у нього є очі на потилиці. І багато дітей вірять, що Хотеносьо все бачить і все знає про їх витівки. Пам'ятаючи це, вони намагаються вести себе добре весь рік, інакше не отримають подарунка, навіть якщо напишуть листа.

В Англії незнайомець може прийти в гості і буде радо прийнятий

Англійці прихід Нового року, на відміну від нас, не відзначають галасливими багатолюдними святкуваннями. Ніхто нікого не запрошує в гості. Однак існує неписане правило, за яким в новорічний вечір чи ніч кожен може без всяких запрошень прийти на свято в будь-який будинок, навіть до незнайомих людей, і буде радо прийнятий. У такому випадку незваний гість повинен принести з собою корж, віскі й хоча б невеликий шматочок вугілля, кинути його в сімейне вогнище та побажати, щоб вогонь в цьому будинку горів довго-довго.

В Італії з вікон викидають непотрібні речі на вулицю

Ще одна цікава новорічна традиція є у італійців. В Італії в новорічну ніч викидають зі своїх квартир і будинків на подвір'я або прямо на вулицю непотрібне домашнє начиння (тріснутий посуд, зламані меблі, старі речі). Вважається, що це принесе родині в новому році добробут.

Судна в портах Нідерландів переривчастими гудками салютують в честь Нового року

У голландців на новорічний стіл подають свіжоспечені пампушки з родзинками, які печуть лише раз на рік. Опівночі всі судна, що стоять в портах цієї країни, переривчастими гудками салютують новому року, що приходить.

В Японії в новорічну ніч дзвони храмів відбивають 108 ударів

А ще в Японії, проводжаючи старий рік, прийнято ставити на стіл довгу локшину тоси-косісоба - символ довголіття, рисове печиво - символ достатку в родині, страви з гороху - символ здоров'я, з риби (краще коропа) - символ сили. У новорічну ніч дзвони храмів відбивають 108 ударів. З останнім ударом покладається лягати спати, щоб встати перед світанком, вийти на вулицю і зустріти Новий рік з першими променями сонця, що сходить. Для тих же, хто проспить, новий рік буде невдалим.

Але де б ви не зустрічали Новий рік, будьте впевнені, що там обов'язково виголошують тост, коротку застольну промову, добре побажання, яке зазвичай підкріплюється випитим до дна келихом вина або шампанського".

 

Останні новини