Китайська компанія хоче покрити весь світ безкоштовним інтернетом

Китайська компанія хоче покрити весь світ безкоштовним інтернетом

Китайська компанія хоче покрити весь світ безкоштовним інтернетом

Багато великих корпорацій на кшталт Facebook, SpaceX і Google неодноразово заявляли, що ведуть розробки в сфері створення глобального інтернету, який надасть доступ до Всесвітньої павутини в будь-якій точці нашої планети.

А нещодавно стало відомо, що в цю гонку вступає і Китай в особі компанії LinkSure Network, фахівці якої заявляють, що вже до 2026 року зможуть надати супутниковий інтернет для всіх жителів Землі. Причому абсолютно безкоштовно.

>

Як повідомляє редакція видання ABC, LinkSure виведе 272 супутники на орбіту різної висоти для створення розгалуженої структури покриття. В інтерв’ю АВС прес-служба LinkSure Network зазначила: “Наша місія полягає в подоланні “цифрової нерівності”. Ми хочемо гарантувати кожній людині право на отримання безкоштовного доступу до інтернету”.

Для реалізації проекту компанія запускає програму з запуску супутників LinkSure Swarm, перший з яких з лаконічною назвою LinkSure №1 повинен бути запущений з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю вже в 2019 році на борту однієї з китайських ракет Long March. Ще десять супутників будуть виведені на орбіту до 2020 року.

Останні новини