В Україні різко зріс попит на електромобілі

В Україні різко зріс попит на електромобілі

В Україні різко зріс попит на електромобілі

За перший місяць 2019 року в Україні різко збільшився попит на електромобілі. У січні українці поставили на облік 441 електрокар.

  У січні 2019 року українці поставили на облік 441 електромобіль. Порівняно з минулим роком, попит на електромобілі в Україні зріс у 2,3 разу, повідомляє в п'ятницю, 8 лютого, прес-служба асоціації Укравтопром.

>

Зазначено, що основну масу в "зеленому" сегменті авторинку склали старі автомобілі, ввезені з-за кордону. У січні їх було 404 одиниці.

Також популярним електромобілем на ринку України залишається Nissan Leaf: за місяць 231 автомобіль цієї моделі поповнив національний автопарк.

У той же час, лідером серед нових електрокарів став JAGUAR I-Pace, перевагу якому віддали 13 автомобілістів. Більш того, в реєстраціях за минулий місяць старих JAGUAR I-Pace не було взагалі.

Таким чином, топ-10 первинного ринку електромобілів січня виглядає так:

Nissan Leaf - 231 шт.

Renault Zoe - 29 шт.

Tesla Model S - 28 шт.

BMW i3 - 27 шт.

Fiat 500e - 24 шт.

Volkswagen e-Golf - 18 шт.

Tesla Model X - 16 шт.

Jaguar I-Pace - 13 шт.

KIA Soul EV - 11 шт.

Chevrolet Bolt і Mercedes-Benz B Electric Drive - по 10 шт.


Нагадаємо, українці в 2018 році придбали 5,3 тисячі електромобілів, що майже удвічі більше, ніж роком раніше. Також повідомлялося, що польські прикордонники в міжнародному пункті пропуску в Дорогуску затримали українця, який намагався ввезти в Україну викрадений автомобіль марки Tesla.
 
Останні новини