Кожна третя іграшка в Україні токсична: з'явилося попередження

Кожна третя іграшка в Україні токсична: з'явилося попередження

Кожна третя іграшка в Україні токсична: з'явилося попередження
За даними Мінекономрозвитку, токсичні іграшки можуть негативно впливати на роботу мозку дитини.

Кожна друга іграшка в Україні не відповідає стандартам якості, а кожна третя містить у собі шкідливі (токсичні) речовини. Про це повідомляється на сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі в Facebook з посиланням на Українську асоціацію індустрії іграшок.

>

"Іграшки можуть негативно впливати на роботу мозку, печінки, нирок, нервової та ендокринної системи дитини", – сказано в повідомленні.

У Міністерстві нагадали, що всі оригінальні якісні іграшки обов'язково перевірені на фізичні, хімічні, гігієнічні, електричні та радіоактивні властивості, а офіційні виробники або експортери несуть повну відповідальність за їх безпеку.

Прес-служба Мінекономрозвитку також повідомила, що продавець зобов'язаний надати документи, які підтверджують належну якість продукції, і надати чек.

Нагадаємо, американські вчені зробили висновок, що діти, у яких багато іграшок, мають більшу схильність до синдрому дефіциту уваги. Психологи радять батькам, вихователям дитячих садків та вчителям прибирати більшість іграшок з поля зору дітей і періодично чергувати їх, щоб розвинути у дітей уяву і здатність зосереджуватися.


 

Останні новини