Євросоюз вводить правила використання дронів

Євросоюз вводить правила використання дронів

Євросоюз вводить правила використання дронів

Правила набудуть чинності протягом 20 днів, однак на практиці їх почнуть застосовувати тільки через рік.

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) у вівторок опублікувало прийняті правила використання безпілотних літальних апаратів, передає DW.

>

"Європа стане першим регіоном у світі, який має повний набір правил, що дозволяють безпечну, захищену і стабільну діяльність дронів і для комерції, і для приватного користування. Загальні правила допоможуть стимулювати інвестиції, інновації та зростання в цьому перспективному секторі", - заявив виконавчий директор EASA Патрік Кі.

Правила необхідні для захисту громадян ЄС і одночасно забезпечать вільний обіг безпілотників і рівні умови їх використання, зазначають у відомстві.

Європейські правила містять технічні та експлуатаційні вимоги до дронів. Згідно з ними, починаючи з червня 2020 року оператори безпілотних літаків повинні зареєструватися в країні ЄС, де вони проживають або мають основну роботу. Кожен безпілотник також підпадає під реєстрацію, що дозволить його відстежувати в разі потреби. Це допоможе запобігти подіям на кшталт тих, що відбулися 2018 року в аеропортах Гатвік і Гітроу, коли дрони залетіли на їхні території і це спричинило тимчасову зупинку всіх рейсів і закриття аеропортів.


Прийняті EASA правила замінять наявні нормативні приписи в окремих країнах-членах ЄС. Офіційно вони набудуть чинності протягом наступних 20 днів. Однак на практиці їх почнуть застосовувати тільки через рік, щоб дати країнам ЄС час для впровадження.

 

Останні новини