Створено найбезпечніший вертоліт у світі

Створено найбезпечніший вертоліт у світі

Створено найбезпечніший вертоліт у світі

Фірма Curti була заснована підприємцем Ліберо Курті в далекому 1955 році в італійському містечку Імола, відомому своєю легендарною гоночною трасою імені Енцо і Діно Феррарі. Там до 2007 року проводився Гран-прі Італії Формули-1.

Незважаючи на таке сусідство, компанія до автоспорту не має ніякого стосунку, адже спочатку вона випускала всього лише комплектуючі і запчастини для сільськогосподарської техніки та текстильної промисловості.

>

У сімдесяті роки минулого століття асортимент продукції, що випускається, розширився за рахунок деталей для пакувальних машин і авіабудівних фірм. Зокрема, Curti освоїла виробництво запчастин з титану і алюмінію, що дозволило їй налагодити плідну співпрацю з вертольотобудівною компанією AgustaWestlang. Згодом, як це нерідко траплялося і з іншими виробниками комплектуючих, Curti сама вирішила спробувати сили в авіабудуванні. Вірніше, підрозділ фірми Curti Aerospace розробив легкий двомісний вертоліт Zefhir, який вирізняється низкою цікавих і навіть унікальних особливостей.

Якщо щось пішло не так – просто вистрілює парашут.

Невеликий парашут знижує швидкість падіння вертольота до прийнятних значень, також уникнути серйозних травм при аварії допомагають амортизуючі крісла пілота і пасажира і вуглепластикові полозкові шасі, що гасить енергію удару об землю.

 

Останні новини