На норвезькому острові вирішили скасувати час

На норвезькому острові вирішили скасувати час

На норвезькому острові вирішили скасувати час

 Навіщо потрібна ніч, коли її немає?

Норвезький острів з промовистою назвою Sommarøy (Сонячний острів) вирішив в буквальному сенсі скасувати час. Місцеві мешканці вирішили зробити це символічним чином — у період літнього сонцестояння, тобто 21 червня, інформує Ukr.Media.

>

Правда, для Сонячного острова, розташованого за північним полярним колом, сонцестояння виглядає не так, як для мешканців інших регіонів. Сонце, що піднялося з горизонту 18 травня, сідає лише 26 липня, роблячи період з 69 діб одним довгим днем.

Для місцевих, які пережили таку ж полярну ніч — з листопада по січень, — ці місяці здаються особливо цінними, тому жителі намагаються не втрачати час ні як би вдень, ні як би вночі. Місцевий житель К'єлл Ове Хвединг розповів журналістам, що, коли на годиннику друга ночі, за вікном яскраво світить сонце, діти грають у футбол і купаються, а сусід стриже газон.

Що означає скасування часу?

Поняття «доба» буде виключена практично з усіх законів. Час роботи магазинів, шкіл та інших закладів не буде прив'язаний до 24-годинного циклу. До чого ще — поки не домовилися. Однак зробити це буде не так складно: на острові проживає трохи більше ніж 300 осіб.

Ініціативу ще необхідно узгодити з федеральною владою, проте позитивний відгук вона отримала вже на стадії анонсу.


 

Останні новини