Топ 10 найпопулярніших смартфонів серед українців

Топ 10 найпопулярніших смартфонів серед українців

Топ 10 найпопулярніших смартфонів серед українців

 Аналітики платформи OLX розповіли, які бренди смартфонів були найпопулярнішими в першому півріччі 2019 року.

Серед всіх мобільних телефонів українців найбільше цікавить iPhone – на нього припало 60% активності користувачів. За перші півроку 2019 року на оголошення з продажу «яблук» відгукнулися 437 млн ​​разів.

>

У п’ятірку популярних брендів увійшли 3 «китайці» – Xiaomi, Meizu і Huawei, а корейський Samsung отримав 76 млн відгуків і зайняв 3 місце. Оскільки це становить всього 10% від загальної кількості реакцій на платформі, мобільні пристрої Apple виявилися в шість разів цікавішими за смартфони Samsung.

Найменшою популярністю користувалися кнопкові телефони Voxtel. Потенційні покупці зазначених пристроїв подзвонили або написали за оголошенням всього 3 тис. разів. Стільки ж користувачі цікавилися брендом Helio.

Топ-10 брендів смартфонів (за кількістю відгуків на оголошення):

1. Apple – 437 млн;
2. Xiaomi – 116 млн;
3. Samsung – 76 млн;
4. Meizu – 31 млн;
5. Huawei – 21 млн;
6. LG – 9 млн;
7. Lenovo – 8 млн;
8. Nokia – 7 млн;
9. HTC – 5 млн;
10. Sony – 4 млн.

Якщо розділити користувачів на власників Android і Apple, їх об’єднає одна загальна риса – зацікавленість iPhone 7. За останні два місяці цю модель шукали найчастіше і ті, і інші – 140 000 разів. В цілому, користувачі «яблук» незмінно цікавляться iOS продукцією, їх топ-10 запитів складають тільки айфони.

А ось вибір власників Android більш різноманітний – в десятці за кількістю запитів, крім моделей Apple, також присутні Samsung, Xiaomi, Huawei і Redmi Note 7.


 

Останні новини