Зарахування у школи за місцем проживання: які проблеми можуть виникнути?

Зарахування у школи за місцем проживання: які проблеми можуть виникнути?

Зарахування у школи за місцем проживання: які проблеми можуть виникнути?

Аби все було чесно, відкрито та без корупції: дітей будуть приймати в школи без іспитів та за місцем їх проживання. За словами міністра освіти Лілії Гриневич, після того, як школа зарахує всіх першокласників, що живуть по сусідству, вільні місця будуть заповнювати шляхом жеребкування. Здається, все чітко і тут не мало б виникати жодних проблем чи перешкод, але чи дійсно це так? Однак тепер у нашому місті є школи, які виявилися переповненими.

>

Так, до прикладу, днями у мережі почали ширитися публікації та дописи обурених батьків однієї з шкіл Хмельницького, у якій і сталася така халепа.

Як каже директор школи, минулого року в класі було менше учнів, відтак були витримані всі санітарно-гігієнічні норми, але за літній період до навчального закладу прийшли новенькі. Тому і виникли негаразди.

Запевняють, на звернення батьків відреагували миттєво та запропонували два рішення: більше приміщення або ж розділення одного класу на два. По допомогу звернулися в Хмельницький департамент освіти та науки.

Зайві парти забрали, батьків зібрали, клас розділили. А ось і дві матусі, Ольги, які першими забили на сполох та висвітлили це питання в Інтернеті.

Розповідають, буквально через день після публікації допису у мережі отримали позитивну відповідь і знайшли приміщення для другої половини класу.

Однак, як ділиться адміністрація школи, це не єдина проблема, адже заклад все ще залишається перенаповненим, і замість 300 учнів дає знання понад чотирьомстам. Вирішувати цю проблему мають будівництвом нової школи на іншому кінці району. Директор впевнена, що це значно розвантажить їх освітній заклад, і подібних випадків більше не станеться.


Останні новини