Як навчитися вставати вдосвіта і любити понеділки?

Як навчитися вставати вдосвіта і любити понеділки?

Як навчитися вставати вдосвіта і любити понеділки?

Мало хто зранку вистрибує з ліжка після першого сигналу будильника. Ми переводимо його ще раз, і ще, і ще, намагаючись якомога довше поніжитися під ковдрою.

Але, можливо, секрет неймовірного кар'єрного успіху полягає саме в тому, щоби починати день рано?

>

Ми звернулися до сайту запитань та відповідей Quora, щоби отримати поради, як стати жайворонком.

Агент нерухомості з Сіетла, Ардель Делла Лоджіа пише, що вона мусить бути водночас і жайворонком, і совою. Клієнти часто звертаються до неї поза офісними годинами.

"Як мені вдається пізно лягати і рано вставати? Я влаштовую собі післяобідній відпочинок, як правило, між 2 та 4 годиною дня. Вранці я зазвичай виконую нескладну роботу, приміром, відповідаю на електронну пошту", – пише жінка.

"Хочете почуватися бадьорим зранку і мати більше часу ввечері, тоді вам обов'язково потрібна "підзарядка" після обіду, так роблять всі успішні люди".

Богатирський сон

Щоби легко прокидатися вранці, треба спланувати добрий відпочинок вночі, зазначає Енді Уі і називає кілька лайфхаків, які перетворять вас у справжнього супергероя сну.

Ось основні з них:

• Навчіться насолоджуватися темрявою. "Вимкніть телефон, телевізор, комп'ютер і все світло за 10-30 хвилин до сну. Сядьте на ліжко", – пише Енді Уі.

• Переконайтеся, що ваша спальня настільки темна, наскільки це можливо. "Повісьте щільні штори, у спальні не повинно бути штучного світла".


• Ніяких пристроїв у спальні. Забудьте про Facebook або WhatsApp.

• Налаштуйтеся на позитивний лад перед відходом до сну. "Я завжди лягав спати з думкою "О, господи, в мене лише 5 годин, щоби поспати. Я виснажений".

"Замість скарг і негативу візьміть із собою у ліжко позитивну енергію, – радить пан Уі. – Припиніть думати про проблеми наступного дня. Краще уявить, як ви подолали наступний день, ніби пачку чипсів проковтнули".

Несподівана порада

Інші користувачі сайту рекомендують час від часу змінювати свої звички.

"Іноді я роблю перерву в споживанні кофеїну, – пише Андреас Блікст. – І знаєте, щоразу коли я припиняю пити каву, я перетворююсь на жайворонка. Коли я п'ю каву, я із зусиллям вибираюся з ліжка о 10, але без кави – легко о 8 або раніше, і почуваюся свіжішим, ніж коли п'ю каву, – пише пан Блікст. – Так завжди відбувається, отже, мабуть варто спробувати. В цей час я також не п'ю енергетичні напої, чорний або зелений чай... і вживаю меншу цукру".

Сабле де Олівейра пропонує випивати достатню кількість рідини на ніч і класти телефон або будильник на інший бік спальні. "Вранці ви муситиме встати з ліжка, щоби вимкнути будильник, а настирливе бажання побігти в туалет не дасть вам знову заснути".

Стрибок ендорфінів

Підвищення рівня ендорфінів має ключове значення. Бруно Валле пропонує: щойно продзвонить будильник, відкрийте очі, візьміть телефон і прочитайте робочу електронну пошту.

"У вас миттєво підскочить адреналін, щойно ви побачите речі, які вимагають вашої уваги: ім'я боса, список справ, проблеми, дратівливі електронні листи," – пояснює Бруно Валле.

Спенсер Піттус також радить відразу вставати. Він вважає, що це головне для перемикання з ночі на день, незважаючи на те, лягли ви напередодні спати рано чи ні. Він також пропонує "щойно ви прокинулись, підняти руки вгору і закричати "Тааааак!" І ви миттєво відчуєте бадьорість".

Втім, якщо поруч з вами ваш партнер, краще цього не робити, попередив Спенсер Піттус.

Останні новини