Як продати квартиру в кризу - ТОП-5 порад

Як продати квартиру в кризу - ТОП-5 порад

Як продати квартиру в кризу - ТОП-5 порад

Як продати житло в той час, коли покупців небагато, ціни падають, і продажі невисокі, розповів Gazeta.ua віце-президент асоціації професійних управляючих нерухомістю Анатолій Топал.

1. Не вірте ні друзям, ні інтернету, що у нас дно, продажів немає. На кожен товар є свій покупець.

>

2. Визначтеся зі стартовою ціною. Краще навіть заплатити фахівцю, який визначить ціну, з якої можна стартувати. В Києві з'являються системи, які дозволяють проводити аукціонні продажі, зі зростанням ціни.
Ціну слід визначати не середньозважено, а з тієї суми, за яку ви хочете продавати. Можна продати швидко, але дешево. Можна дорого, але довго.

3. Якщо прийняли рішення продавати, налаштуйтеся, що це вже не ваше житло, а товар. І ставтеся до нього не як до затишного гніздечка, а як до речі, яку потрібно продати.

4. Якщо продаєте самостійно, будьте готові пожертвувати значну частину часу на продаж. Відповідати на дзвінки, відкривати двері, продзвонювати оголошення про купівлю. Із тисячі оголошень "Куплю квартиру у господаря для себе", 999 — це ріелтери. Але трапляються рідкісні випадки, що люди самі собі шукають житло. Якщо не виходить самому, знайдіть професіонала, який продасть вашу квартиру. Якщо не хочете наймати ріелтерів, є курси, де ви самі можете навчитися.

5. Де багато господинь, там хата неметена. Якщо оголошення про продаж розкидати у всі можливі агенції нерухомості, а потім ще й самому виставити на сайт безкоштовних оголошень, толку не буде. Або самі продавайте, або доручіть комусь одному.


Останні новини