CES у Лас-Вегасі: окуляри віртуальної реальності – тренд поточного року

CES у Лас-Вегасі: окуляри віртуальної реальності – тренд поточного року

CES у Лас-Вегасі: окуляри віртуальної реальності – тренд поточного року

На цьогорічній виставці споживчої електроніки (CES) у Лас-Вегасі понад 40 стендів були присвячені віртуальній реальності. Це на 77% більше, ніж торік. Віртуальні технології мають стати реальністю для покупців вже у поточному році, коли окуляри від HTC, Sony та, звичайно, Oculus вийдуть на мас-маркет.

>

Відповідно до дослідження компанії CEA, продажі таких пристроїв зростуть щонайменше у 6 разів у порівнянні із минулим роком. В абсолютних цифрах це перевалить далеко за мільйон. Обсяг ринку цьогоріч оцінили у півмільярда доларів, тобто у 5 разів більше, ніж у попередньому. І це без врахування довгоочікуваних HoloLens від Microsoft, які здійняли хвилю емоцій на вересневій Electronic Entertainment Expo.

Ернест Доку, редактор видання uSwitch:
“На цій виставці численні виробники представляють свої пристрої віртуальної реальності, зростає конкуренція. Усе це робить цю виставку дивовижним місцем. Технології віртуальної реальності переносять вас до іншого світу. Ви вдягаєте окуляри і бачите зовсім інше зображення. Ви можете опинитися на пляжі, на вершині японської гори, в уявному майбутньому. Віртуальна реальність – це зовсім новий досвід”.

Попри те, що окуляри віртуальної реальності призначені в основному для відеоігор, вони знаходять використання і в інших царинах. Лондонська компанія Visualise, наприклад, створює тривимірні моделі людей, спортивних автомобілі, презентації для туристичних агенцій. Для них нова технологія теж обіцяє багато можливостей.


Генрі Стюарт, співзасновник Visualise:
“Ми знімаємо панорамними камерами, що охоплюють усі 360 градусів, це такі кулі з багатьма камерами, причому різними для різних завдань. Вони також знімають відео. Потім ми синхронізуємо усе, “зшиваємо” разом, і фактично робимо сферу, у яку можна потрапити за допомогою пристроїв віртуальної реальності. Можна зануритися туди повністю і все навколо роздивитися”.

Виставка споживчої електроніки (CES) працює до 9 січня у Лас-Вегасі. Окрім гаджетів для віртуальної реальності там ще три з половиною тисячі інших винаходів.

Останні новини