До Львова привезли унікальні християнські реліквії

До Львова привезли унікальні християнські реліквії

До Львова привезли унікальні християнські реліквії

У Собор святого Юра доправили особливу святиню -- частинку плаща сотника Лонгина з найсвятішою кров'ю і водою Ісуса Христа, які витекли з пробитого боку Спасителя на Голгофі. 

"Це реліквія світового значення, в Україну вона потрапила вперше, -- розповів отець Роман Кравчик, настоятель Cобору святого Юра. -- Ця реліквія славиться своїми чудами, перше з яких відбулося на Хресті, коли сотник пробив списом бік Ісуса Христа й осліп. Він вжахнувся, бо зрозумів, що нічого не бачить. Сотник вхопився за свого плаща, на якому в той час вже була кров Спасителя, а потім тими руками торкнувся очей і одразу прозрів. Ця реліквія зберігається в одному з храмів Рима. У нас вона перебуватиме до 27 травня у вільному доступі, до неї можна доторнутися, а ще помолитися та порозважати над собою і над Страстями Христовими".

>

А 13 травня до Львова прибувають і реліквії святого Івана Павла ІІ -- на честь вшанування 35-ої річниці з часу, коли на Івана Павла ІІ було вчинено замах і його життя було врятоване, та фігура Матері Божої Фатімської. У короні статуї буде копія кулі, якою здійснили постріл під час замаху на Папу. Речі Кароля Войтили виставлять у каплиці Львівської міськради, а також у храмі парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ (Сихів) та на парафії Івана Павла ІІ, біля Папського хреста, що на вулиці Стрийській, 119. Реліквії Папи перебуватимуть у місті три дні.

Останні новини