У Львові облаштували понад 150 точок доступу до безкоштовного Wi-Fi

У Львові облаштували понад 150 точок доступу до безкоштовного Wi-Fi

У Львові облаштували понад 150 точок доступу до безкоштовного Wi-Fi

Центр Львова об’єднали мережею із понад 150 точок доступу до безкоштовного Wi-Fi. 

Як зазначається, безкоштовним швидкісним інтернетом покрита частина міста від вулиці Університетської до вулиці Підвальної та проспекта Шевченка.

Даний проект Львівська міська рада близько трьох місяців впроваджує спільно із інтернет-провайдером "Воля".

>

"Основними нашими вимогами була висока швидкість інтернету та так зване "безшумне підключення", аби  інтернет сам перекидався із однієї точки доступу до іншої, не вимагаючи від користувача під’єднуватись кожного разу заново", - розповів начальник ІТ-управління Львівської міської ради Тимофій Александронець.  

Точки доступу до безкоштовного WiFi називаються "Lviv Volia Wi-Fi". Вони працюють у двох швидкісних діапазонах – 2,4 і 5 ГГц.

Провайдер переконує, що швидкість передачі даних є достатньою, аби дивитись відео в мережі або телефонувати в Skype. Перед підключенням до інтернету користувачам пропонують переглянути невеличке рекламне оголошення.

"Зараз якщо поділити центр міста на умовний квадрат, то інтернетом забезпечена територія від проспекту Шевченка – ЛОДА - Оперного театру до університету ім. Франка. В подальшому ми також плануємо забезпечити інтернетом і віддалені райони міста", - додав Александронець. 

Останні новини