Літак Solar Impulse 2 завершив кругосвітню подорож на сонячних батареях

Літак Solar Impulse 2 завершив кругосвітню подорож на сонячних батареях

Літак Solar Impulse 2 завершив кругосвітню подорож на сонячних батареях

Літак Solar Impulse 2 завершив кругосвітню подорож. Особливістю повітряного судна є те, що для польоту він використовує лише сонячну енергію.

Новину повідомляє «Преса України».

Solar Impulse 2, літак, який працює на сонячних батареях, завершив свою навколосвітню подорож. Місце приземлення  стало місто в ОАЕ Абу-Дабі. На борту літака знаходилось два льотчики - Бертран Пікар і Андре Боршберг. Подорож вони розпочали 9 березня минулого року.

«Solar Impulse 2 і Бертран Пікар успішно приземлилися в Абу-Дабі», - зазначили представники проекту на сторінці у соцмережі.

Європейський проект Solar Impulse 2 передбачав, що пілоти здійснять кругосвітню подорож  за 5 місяців, однак через технічні неполадки літак пробув у ремонті 9 місяців.

Нагадаємо, розмах крил літака становить 72 м, вони покриті сонячними батареями. Його вага становить 2,3 тонни. Літак може досягати швидкості до 140 км/год.

>

Як повідомлялось нами раніше, співзасновник Microsoft Corp. Пол Аллен заявив, що робота над найбільшим у світі літаком наближається до завершення. Новий літак буде більшим за Ан-225. Американський підприємець запевнив, що літак дуже точно та швидко доставлятиме супутники на орбіту, при цьому не зважаючи на погодні умови.

Останні новини