Нові автомобілі в Україні можуть істотно подешевшати

Нові автомобілі в Україні можуть істотно подешевшати

Нові автомобілі в Україні можуть істотно подешевшати

У Верховній Раді обговорюють зниження мита на нові автомобілі. Як повідомила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в інтерв’ю: держава збирається навести порядок у законодавстві щодо ввезення автомобілів в Україну.

«Мені здається, що якраз на нові автомобілі у нас досить велике навантаження. Я поясню чому. Тому що митні платежі не полягають лише у акцизному податку. Є ще податок на додану вартість. І обов’язковий збір на державне пенсійне страхування. Він сплачується від вартості автомобіля 3-5%. Здебільшого це 5%. У чому тут суть? Якраз при ввезенні нових автомобілів підприємства-дилери оформляють митні декларації, виходячи з цієї вартості нового автомобіля.

>

Вона не може бути занижена, тому що це політика виробника та імпортера. Відображається повна вартість автомобіля. І тому, незважаючи на низький акциз, саме покупець платить дуже високий податок на додану вартість і потім збір в державний пенсійний фонд. У цьому полягає високе навантаження на покупця. Але економічне становище країни не дозволяло протягом багатьох років знижувати ставку податків», — сказала Южаніна.

Останні новини