Девід Рокфелер: чим запам'ятався найстарший мільйонер

Девід Рокфелер: чим запам'ятався найстарший мільйонер

Девід Рокфелер: чим запам'ятався найстарший мільйонер

У Нью-Йорку помер впливовий банкір і філантроп Девід Рокфелер. Котнролював банк "Чейз Манхеттен".

Його прес-секретар підтвердив факт смерті, пише New York Times. Мільярдеру був 101 рік.

"Чейз Манхетен" давно називають банком Рокфелера, хоча його родина не володіла більше 5% акцій банку. Віце-президентом банку став за 12 років після початку роботи в ньому. В банк його взяли асистентом керівника. До роботи добирався на метро, читаючи газету.

>

Девід Рокфелер був останнім внуком Джона Д. Рокфелера, магната і засновника Standard Oil Company в ХІХ столітті. Саме він нажив статки, які зробили династію відомою і впливовою. Сам Девід прожив життя у баронській величі. У дитинстві катався на роликах по П'ятій авеню в супроводі лімузина на той випадок, якщо втомиться. Мав привілеї, величні маєтки.

Банкір колекціонував комах. Завжди носив з собою банку, щоб ловити туди жуків. Мав колекцію в 40 тис. екземплярів. Така вважалася найбільшою в світі.

Девід Рокфелер запам'ятався світові як благодійник. На його гроші заснували Міжнародну освітю раду, штаб-квартиру ООН у Нью-Йорку, Чикагський інститут. У 2008-му пожертував Гарвардському університету 100 млн доларів. Це найбільша пожертва за всю історію навчального закладу.

Останні новини