Ера смартфонів підійшла до кінця - нова технологія вже на порозі

Ера смартфонів підійшла до кінця - нова технологія вже на порозі

Ера смартфонів підійшла до кінця - нова технологія вже на порозі

Творець HoloLens розповідає про альтернативу розумним телефонами.
З огляду на, наскільки сильно сучасна людина став залежати від смартфонів, нітрохи не дивно, що він практично не розлучається зі своїм гаджетом. Перевірити температуру за вікном, почитати новини, перевірити пошту і повідомлення від друзів в численних месенджерах, посміятися над смішними картинками в соціальних мережах - все це можна зробити за допомогою одного компактного пристрою. Років п'ятдесят тому про таке ніхто і мріяти не міг. Але далеко не всі вважають, що у смартфонів є майбутнє, розповідають Патріоти України з посилання на агентство Ненудні новини.

>

«Смартфони вже мертві. Люди просто поки ще цього не усвідомили », - стверджує співробітник корпорації Microsoft Алекс Кіпман, завдяки якому на світ з'явилися такі пристрої, як Kinect і HoloLens.

Кіпман щиро переконаний в тому, що майбутнє людства за гібридними пристроями, здатними доповнювати навколишнє нас реальність віртуальними образами і інтерфейсами. Зрозуміло, він хилить до того, що гарнітура HoloLens і подібні до неї пристрої здійснять революцію в технологіях. Подібна заява відомого інженера звучить як провокація. Але якщо подумати над його словами в довгостроковій перспективі, стає зрозуміло, що, найімовірніше, в них є частка здорового глузду.

Ринок мобільних пристроїв просто величезний. За один тільки цей рік виробники планують продати понад 1,5 мільярда смартфонів по всьому світу. Корпорація Microsoft, на відміну від своїх конкурентів, не хоче робити упор на мобільний сегмент ринку, зосередившись на альтернативні технології. У тому числі і на тих, що нам демонстрували на прикладі HoloLens.


Спроби реалізувати змішану реальність в переносної електроніці робляться регулярно. Google вже встигла вдосталь наексперіментіроваться зі своїми окулярами Glass, багато виробників смартфонів і навіть ігрових консолей намагалися поєднати вбудовану в пристрій камеру і відеоігри. Але до цього дня технологія змішаної реальності залишається чимось малозатребуваним і з боку виглядає не більше, ніж пустощами.

У найближче десятиліття розвиток технологій має забезпечити різке зменшення розмірів носяться AR-гарнітур і збільшення їх обчислювальної потужності. А це, в свою чергу, відчутно розширить можливості, які гаджети зможуть надавати своїм власникам. Уявіть, що всі ті функції, які сьогодні виконує ваш смартфон, зможуть забезпечувати звичайні окуляри в тоненькій оправі. Просто вимовляєте ім'я абонента - і ви вже розмовляєте з ним, та ще й бачите перед очима його фотографію. При цьому руки ваші абсолютно вільні.

Звичайно, є певні сумніви в тому, чи будуть найбільші IT-компанії вкладати мільярди в розвиток даного напрямку технологій. Але якщо допустити, що HoloLens - це всього лише перший експеримент з AR для такої корпорації, як Microsoft, то можна сподіватися на оновлені версії пристрою в майбутньому. Та й смартфони витіснити з ринку буде не так-то просто. Адже нерозумно вважати, що Apple або Samsung раптово відмовляться від мільярдів чистого прибутку заради експериментальних проектів. Якщо це і трапиться, то точно не в найближчі роки.

Останні новини