Після цього ти точно кинеш курити! 7 найдієвіших методів ...

Після цього ти точно кинеш курити! 7 найдієвіших методів ...

Після цього ти точно кинеш курити! 7 найдієвіших методів ...

   Куріння - дуже шкідлива звичка, яка викликає 90% всіх смертей від раку легенів. Більше 1,1 мільярда людей у ​​світі курять тютюн, і він вбиває до 50% з них. Пише видання Фіт.хакер
Смертельні наслідки вживання тютюну пов'язані з вдиханням більше 7000 інгредієнтів, таких як миш'як, окис вуглецю (він витісняє кисень на гемоглобін в еритроцитах, тому клітини не отримують необхідний кисень), бутан (в легшій рідини), і крихітні скляні частки (які ріжуть легкі для поліпшення доставки нікотину).

>

Вдихання цих хімічних речовин викликає проблеми, пов'язані з легкими, такі як рак легенів або хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ), а також утворення зубного нальоту можуть також викликати серцеві захворювання, такі як серцеві напади або застійна серцева недостатність, оскільки вони завдають шкоди цілісності серця і кровоносних судин.
Крім того, нікотин також збільшує кортизолу (гормон стресу), а хронічно підвищений рівень кортизолу послаблюють імунну систему.

Ця шкідлива звичка також сприяє:
безсонні
безпліддя
гормонального дисбалансу
шлунково-кишковим проблемам
проблемам з цукром в крові
остеопорозу

Нікотин легко викликає звикання, і симптоми «відмови«, які з'являються швидко після того, як ви гасне сигарету, є дратівливістю, тому ви тягнете за новою. Нікотин дійсно перетинає гематоенцефалічний бар'єр і приводить до приємних відчуттів, вивільняючи допамін.
Ця залежність надзвичайно ефективна, і деякі навіть стверджують, що кинути палити складніше, ніж відмовитися від використання кокаїну або героїну.


Багато з негативних наслідків куріння можуть бути викликані виснаженням основних антиоксидантів, таких як вітаміни С і Е, бета-каротин, глутатіон, убіхінол і альфа-ліпоєва кислота, які збирають додаткові вільні радикали та інші види окислювача, які виникають внаслідок куріння.

Крім того, негативні наслідки куріння можна полегшити за допомогою добавок, так як кращий спосіб забезпечити організм необхідними поживними речовинами - це споживання здорової їжі.

Існує кілька методів, які можуть допомогти вам відмовитися від куріння і заспокоїти симптоми, викликані відмовою від нікотину. Ось 8 найбільш ефективних:

Магній.
Магній знижує нікотинову залежність шляхом антагонізму рецепторів NMDA, які стимулюють вивільнення допаміну.
Цей мінерал також знижує ефекти нікотину на NMDA-рецептори, покращуючи синтез ГАМК (наш розслабляючий нейротрансмиттер). Це означає, що магній зменшить задоволення, яке ви отримуєте від куріння.

Гіпнотерапія.
Гіпноз - це змінений стан свідомості, коли людина обходить деякі аспекти реальності і відчуває себе змушеним слідувати реплік із зовнішнього джерела.
Тому він може допомогти вам зв'язати куріння з неприємними стимулами і тим самим прискорити процес відмови від куріння.

Голковколювання.

Було виявлено, що акупунктура допомагає людям, які намагаються кинути палити, і вставка голок в певні точки, знижує тягу до смаку тютюну.

Вправи.
Дослідження показали, що 5-хвилинне тренування середньої інтенсивності викликає короткочасне зниження бажання курити.
Нікотиновий пластир.
Безліч людей пробували нікотиновий пластир і стверджують, що вони дійсно ефективні. Було також виявлено, що такий пластир ще більш ефективний в поєднанні з такими препаратами, як варениклин і бупропіон.

Дози визначаються кількістю сигарет і частотністю куріння.
Лайм.
Жуйте шкірку скибочки лайма, коли захочете курити, це допоможе вам зменшити тягу до нікотину, оскільки лайм містить вітамін С і антиоксиданти.

Ольфакторний тренінг.
Дослідники піддали курців запахів сигарет, гниючих яйц або риби, поки вони спали, протягом тижня, і протягом цього періоду вони курили менше.

Усвідомленість.
Дослідження показали, що практика «сидіння» через складні сценарії, такі як тяга або синдром відміни абстиненції, допомагає курцям легше кинути палити.

 

Останні новини