Ось 5 країн, які заплатять вам, якщо ви будете в них вчитися.

Ось 5 країн, які заплатять вам, якщо ви будете в них вчитися.

Ось 5 країн, які заплатять вам, якщо ви будете в них вчитися.

Навчання за кордоном з щомісячною стипендією, безкоштовним проживанням та харчуванням — це реальність, доступна вам вже сьогодні.

Деякі країни прекрасно розуміють, що інвестиції в освіту для громадян і іноземців з часом окупляться економічним зростанням. Ці гроші надаються безоплатно, тому що завдання в тому, щоб дати випускникові можливість відразу почати заробляти собі на життя. Саме це і робить країни першого світу такими процвітаючими.

>

Отже, ось 5 країн, куди можна поїхати вчитися без зайвих витрат:

1. Німеччина.

Ця країна надає можливість безкоштовно отримати затребувану спеціальність, тому що Німеччина відчуває гостру нестачу студентів деяких непопулярних напрямків.

Обов'язкова вимога для абітурієнтів — знання німецької. Найкраще, що після кількох років навчання держава пропонує вам роботу по спеціальності.

2. Великобританія.

В Європі є кілька країн, які надають фінансову підтримку студентам і випускникам, які бажають продовжити навчання. В цьому році Британська рада спільно з Національною радою з науки і техніки пропонує гранти для бажаючих працювати в області наукових досліджень, технічного розвитку та інновацій.


Великобританія регулярно пропонує аналогічні програми, в яких ваші витрати на участь у конкретному проекті покриваються відповідними інститутами.

3. Австралія.

Австралійський уряд порівняв вартість вищої освіти для іноземців в Австралії з вартістю вищої освіти для австралійців у США та Британії і прийшов до висновку, що їм вигідно спонсорувати перше.

Ця острівна країна пропонує іноземцям навчання за одну десяту вартості. Крім того, іноземним студентам не доведеться платити за вступ, проживання, харчування і навіть канцтовари.

4. Данія.

Кілька років тому Данія стандартизувала структуру вищої освіти таким чином, що іноземні студенти можуть вільно вступати у данські ВНЗ за умови, що у них є диплом про середню освіту, еквівалентний місцевим. Крім того, в Данії є багато програм, що пропонують стипендії на навчання студентам з будь-якої країни.

В результаті з 2013 року кількість іноземних студентів в Данії зросла вдвічі. Для них був запущений спеціальний сайт Study in Denmark, де опублікована вся інформація, яка може вам знадобитися: вимоги до абітурієнтів, вартість навчання, доступні стипендії, пропоновані курси, навіть свідчення іноземних студентів.

5. Нідерланди.

Нідерланди — відмінний варіант для тих, хто хоче навчатися за кордоном. Мало того, що тут безкоштовна вища освіта, так університети ще й пропонують стипендії іноземцям.

При наявності інтернету ніщо не заважає вам вступити в одну з цих програм, крім власної ліні!

 

Останні новини